Op 1 november 2023 promoveerde Geert van de Brink op zijn onderzoek naar de bijdrage van de PA en VS aan de gezondheidszorg in Nederland en wereldwijd.

Zijn proefschrift beschrijft de bijdragen van Verpleegkundig Specialisten (VS) en Physician Assistants (PA) in de Nederlandse gezondheidszorg.

Meer specifiek wordt een beschrijving gegeven van de taken die de VS en PA uitvoeren, alsmede de effecten op kwaliteit, continuïteit, kosten en werktevredenheid.

Dit proefschrift doet verslag van drie empirische studies en één systematische review. De review richt zich op de wereldwijde bijdrage PA aan de gezondheidszorg.

Geert van den Brink is momenteel opleidingscoördinator van de Master Physician Assistant-opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is hij voorzitter van Platform Zorgmasters.

Download hier het proefschrift: The physician assistants and nurse practitioners in the Netherlands: a solution for healthcare.

In onderstaand kort filmpje vertelt Geert waar zijn promotieonderzoek over gaat en wat zijn belangrijkste bevindingen zijn.