Kennis

In de kennisbank vindt u onderzoeksrapporten, promotieonderzoeken, beleidsstukken en artikelen over taakherschikking, specifiek over het vakgebied van de physician assistant en de verpleegkundig specialist. De publicaties zijn gerubriceerd op onderwerp en setting.

Het Platform Zorgmasters verzamelt relevante literatuur en stelt deze beschikbaar om kennis te delen en toegankelijk te maken. Mist u een rapport of onderzoek of wilt u een publicatie laten toevoegen? Neem dan contact op met de redactie.

Recente publicaties in de kennisbank

NP en PA behoren tot snelstgroeiende beroepsgroepen in VS

Volgens het Amerikaanse bureau voor statistiek behoren de nurse practitioner en physician assistant tot de snelst groeiende beroepsgroepen het komende decennium. Ook in Nederland is er veel vraag naar verpleegkundig specialisten en physician assistants.

Opleidingssubsidie MANP en MPA met 1 jaar verlengd

De Subsidieregeling voor de MANP en MPA-opleidingen worden met één jaar verlengd tot 1 juli 2023. Dit heeft Minister van Ark (Medische Zorg en Sport) aan de Tweede Kamer laten weten.

Impact of nurse practitioner care on patients with chronic conditions

Loes van Dusseldorp, MSc (Researcher), Marieke Groot, PhD (Senior Researcher and Assistant Professor), Marian Adriaansen, PhD (Professor), Anneke van Vught, PhD (Associate Professor), Kris Vissers, PhD (Professor), & Jeroen Peters, PhD (Program Director). Impact...

Financiering VS of PA in huisartsenzorg

Voor huisartsen die overwegen om een VS of PA op te leiden, maakte KOH (Kenniscentrum taakherschikking) twee korte video’s met uitleg over financiering.