Heb je even tijd tijdens je autorit, treinreis of je ommetje? Beluister dan nu deze podcasts van en voor verpleegkundig specialisten en physician assistants. Heb jij als physician assistant of verpleegkundig specialist ook een podcast gemaakt? Was je te gast in een podcast waarin je hebt verteld over je beroep? Mail ons en we plaatsen de podcast in dit overzicht!


De PA Podcast 

In deze  podcastserie hoor je alles over het beroep van en de opleiding tot physician assistant. De afleveringen van de PA Podcast worden samengesteld door twee physician assistants in opleiding: Jill Muijrers en Shirly Wübbels. Samen zijn zij de hosts van de PA Podcast. Zij spreken uit eigen ervaring en nodigen gasten uit om hun persoonlijke verhaal in de podcast compleet te maken. De eerste afleveringen gaan over de opleiding tot PA: welke vooropleiding heb je nodig, waar kun je de opleiding tot PA volgen, hoe bemachtig je een plek en hoe steekt de opleiding in elkaar?

De PA Podcast is te beluisteren via Medicast en Spotify.


De innovatieve huisarts | De verpleegkundig specialist in de huisartsenpraktijk 

Christiaan de Groot is huisarts en maker van de podcast ‘De innovatieve huisarts’. In de eerste aflevering praat hij met Remco Kastelijns, huisarts in Oirschot. Remco werkt met verpleegkundig specialisten in zijn praktijk en vertelt over zijn ervaringen.

De aflevering is te beluisteren via Apple Podcasts en Spotify: DIH Afl.1: Remco Kastelijns: ‘Verpleegkundig specialist in de huisartsenpraktijk’


Verpleegkundig specialisten aan het woord | Thuis in de zorg Podcast 

Thuis in de zorg is een podcast van de Drie Gasthuizengroep, voor en door collega’s uit de ouderenzorg en thuiszorg. In deze podcast spreekt Onno Ettema met diverse professionals over alle relevante onderwerpen in de zorg.

In deze eerste aflevering vertellen verpleegkundig specialisten Alisha en Chrissy hun verhaal.

De aflevering is te beluisteren via DrieGasthuizenGroep en Spotify.


De ViosCast

De ViosCast is een podcast over de opleiding tot Verpleegkundig Specialist. Aron Vos en Lisa Elfes werken als Verpleegkundige in opleiding tot Specialist bij Ggz Centraal. Ze zitten in het tweede jaar van hun opleiding.

In podcastafleveringen van zo’n 25 minuten bespreken ze de verschillende beroepscompetenties en vertellen hoe dat er in de praktijk uit ziet. Daarna bellen ze in iedere aflevering met een opleider of collega en beantwoorden ze korte stellingen over het onderwerp.

Beluister hier de afleveringen.


Dé Verpleegkundig Specialist podcast

In Dé Verpleegkundig Specialist podcast spreekt verpleegkundig specialist Andrea van den Dool met collega’s over de dagelijkse praktijk van de verpleegkundig specialist. Wat kan de verpleegkundig specialist betekenen voor de patiënt? Andrea gaat op zoek naar de antwoorden. Deze podcast is onderdeel van het vakblad Dé Verpleegkundig Specialist.

Beluister hier de afleveringen.


Ambulance – De Podcast

In deze podcast neemt ambulanceverpleegkundige Ivo van Asperen je mee in de wereld van de ambulancediensten.

In aflevering 15 gaat hij in gesprek Ruud Verhalle, verpleegkundig specialist binnen de RAV Brabant Midden West Noord. Ivo en Ruud praten over de ontwikkelingen binnen de ambulancezorg en met name over de inzet van verpleegkundig specialisten en physician assistants. Wat is hun meerwaarde en hoe worden zij ingezet?

Beluister hier de aflevering.