Op deze website zijn animatiefilmpjes beschikbaar over het beroep van de physician assistant en de verpleegkundig specialist. Ze zijn gratis te downloaden en te gebruiken in uw zorginstelling.

Het animatiefilmpje over het beroep van de PA en de VS is bedoeld voor patiënten, om hen te informeren over deze nieuwe professionals die zij tegen kunnen komen in de zorg.

In minder dan anderhalve minuut wordt uitgelegd wat de Physician Assistant (PA) en de Verpleegkundig Specialist (VS) doen en waartoe ze bevoegd zijn.

In de animatie voor patiënten wordt Nederlands gesproken. De animatie is beschikbaar met Nederlandse, Engelse, Turkse of Arabische ondertiteling. Er zijn ook versies beschikbaar zonder geluid.

Animaties gratis downloaden

De animaties kunt u hier downloaden. In de linkerkolom vindt u een downloadknop waarmee u de animaties eenvoudig kunt downloaden voor uw eigen video- of narrowcasting-systeem.

De video’s zijn gratis en kunt u in uw eigen zorginstelling gebruiken.

Informatie voor patiënten

Patiënten kunnen verder veel informatie over het beroep van de PA en de VS vinden op de speciale patiëntenwebsite.

Bekijk hier ook patiëntenfolders over het beroep van de PA en de VS. Dit zijn uitgaven van de beroepsverenigingen van de PA (NAPA) en de VS (V&VN VS).