Minister Hugo de Jonge van VWS presenteerde op 27 augustus jl., tijdens een internationale conferentie voor nurse practitioners in Rotterdam, een animatiefilmpje over het beroep van de PA en de VS. Deze nieuwe animatie is bedoeld voor patiënten en is te vinden op het vernieuwde online Platform Zorgmasters.

Website voor patiënten

In minder dan anderhalve minuut wordt uitgelegd wat de Physician Assistant (PA) en de Verpleegkundig Specialist (VS) doen en waartoe ze bevoegd zijn. De animatie richt zich op patiënten, om hen te informeren over deze nieuwe professionals die zij tegen kunnen komen in de zorg. De animatie kunt u hier bekijken.

De animatie is te vinden op een nieuwe website, speciaal voor patiënten: patient.zorgmasters.nl.

Website voor professionals

De patiëntenwebsite maakt onderdeel uit van het Platform Zorgmasters, een kennis- en informatiesite over de beroepen van de PA en de VS. Het Platform Zorgmasters verzamelt, creëert en deelt kennis over taakherschikking, specifiek over de PA en de VS.

De website voor professionals is onlangs geheel vernieuwd. Naast actuele berichten en een overzicht van lopende onderzoeken bevat het online platform een schat aan informatie over taakherschikking en het beroep van de PA en de VS.

Kennisbank en Toolbox

Bij ‘Kennis’ vinden zorgprofessionals een zeer uitgebreide kennisbank met onderzoeksrapporten, promotieonderzoeken, beleidsstukken en artikelen over taakherschikking. De publicaties zijn gerubriceerd op onderwerp en setting. Het archief bevat publicaties tot 2010.

Bij ‘Praktijk’ is praktische informatie en een toolbox te vinden voor zorgprofessionals die met taakherschikking aan de slag willen.

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem contact op met het Platform Zorgmasters.

Bekijk hier de presentatie van Minister Hugo de Jonge van VWS: