Selecteer een pagina

Van 7-13 oktober vindt de tweede editie van de PA Week plaats. Tijdens deze week worden het beroep van de PA en de PA’s zelf in het zonnetje gezet. 

Internationaal wordt de week al langer gevierd door de AAPA, als erkenning van het beroep van de PA en haar bijdragen aan de gezondheidszorg. In Nederland organiseert de NAPA de PA Week. Kijkend naar een aantal mijlpalen, zoals de BIG-registratie van de PA en de opmars van PA’s binnen alle geledingen van de gezondheidszorg, is er alle reden om het beroep van PA extra in het zonnetje te zetten.

Programma PA WEEK

  • Maandag 7 oktober: opening PA Week in Domus Medica door directeur NAPA. Bijeenkomst van relaties van NAPA zoals de wetenschappelijke verenigingen, Zorgverzekeraars Nederland, V&VN VS, FMS, KNMG enz. In de avond komt het bestuur bijeen.
  • Dagelijks: koffiemomenten met gebak in diverse instellingen, zoals een presentatie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, afdeling urologie.
  • Donderdag: themadag met commissies, bestuur en vakgroepvoorzitters.
  • Einde PA Week: bekendmaking genomineerden Verkiezing ‘PA van het jaar’.
  • Afsluitend: verslag van de koffiemomenten en de werkbezoeken op de website van NAPA.

Hoe kun jij als PA de PA Week vieren?

Koffiemoment met gebak. Organiseer een koffiemoment binnen jouw instelling/praktijk; voor bijv. jouw team, PA-collega’s, PZ-afdeling, afdelingshoofden of directie. Vergeet niet een foto te maken en deze met NAPA te delen! NAPA zorgt voor leuke ‘PA WEEK stickers’ voor de gebaksdozen. De eerste 25 PA’s die zich aanmelden voor deze actie kunnen de kosten voor het gebak declareren bij NAPA! Dus geef je snel op via secretariaat@napa.nl en geef aan voor wie je een koffiemoment wilt organiseren (instelling en in welk verband). De eerste 25 aanmeldingen ontvangen een postpakketje met actiesticker en declaratieformulier.

Zet de ‘PA WEEK’ poster in. De ‘PA WEEK’ poster kun je zelf uitprinten. Deze kan gebruikt worden in wachtkamers, personeelsruimte, postvakjes collega’s etc. Deze kun je combineren met de PA WEEK sticker, die op te vragen is via secretariaat@napa.nl

Nieuwe patiëntenflyer. Breng de nieuwe patiëntfolder over de PA onder de aandacht binnen jouw instelling. Digitaal of in print. De flyer kun je zelf downloaden en printen maar als je graag een aantal geprinte exemplaren in kleur en op glossy papier wilt ontvangen, geef dat dan door aan secretariaat@napa.nl

Geef een presentatie over de PA binnen jouw instelling. De NAPA presentatie heeft een algemene opzet; deze kun je desgewenst zelf aanpassen. Grijp de ‘PA WEEK’ aan om een bijeenkomst op later moment binnen je instelling te plannen.

Benut het moment om de PA beter op het netvlies te krijgen van de beslissers in jouw instelling. Maak tijdens de ‘PA WEEK’ jouw instelling warm voor een gesprek met bestuursleden of de directeur van NAPA; we komen graag langs. Bezoeken worden gepland in volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Dus heeft jouw instelling interesse, vraag dan een bezoek aan bij directeur@napa.nl

Deel actief de nieuws- en LinkedIn berichten over de ‘PA WEEK’. Hoe meer er gedeeld wordt, hoe meer mensen we bereiken! Gebruik voor social media #PAweek #ikbenpa #napa

Breng de videoanimatie over de PA onder de aandacht. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Platform Zorgmasters en gelanceerd door Minister Hugo de Jonge in 2018. De videoanimatie is in 4 talen ondertiteld en is vrij te gebruiken in bijvoorbeeld de wachtruimte.

Voor meer informatie over de PA Week, kun je terecht bij de NAPA